Om Emelie Frizell

 

Jag jobbar med 3D-träning

Där ligger fokuset på att träna i rörelse. Jag använder Procedosmattan som gör att individen ständigt ser sina förbättringar och eventuella rörelsehinder. Det gör också att personen får en förståelse varför deras kropp inte fungerar smärtfritt i deras vardag. 3D-träning ihop med Fasciabehandling ger en starkare och hållbarare kropp.


 

Min filosofi

Jag började med konståkning när jag var sju år gammal och höll på med detta tills jag var 17 år gammal. Ridning har också varit en stor passion under vissa perioder av mitt liv och detta började jag med när jag var 4 år gammal. Fick min första häst när jag var 13 år.
Ett tag jobbade jag extra som konståkningstränare, sedan 2002.

 

Varför håller jag på med just massage och träning?

December 2010 var jag med om en ridolycka där jag bröt ryggen. Detta var något jag fick kämpa med väldigt mycket och fick höra från läkaren att jag borde steloperera. Detta var något som triggade mig till att försöka få tillbaka den kroppen jag hade förut.
Här började mitt intresse för att förså hur kroppen faktiskt fungerar och hur allting håller ihop och är sammankopplat.

Det var ett tag efter detta som jag bestämde mig för att påbörja en PT-utbildning.

Efter utbildningen flyttade jag till Schweich för att jag fick ett jobberbjudande som hästskötare.

När jag flyttade tillbaka till Sverige så ville jag utbilda mig vidare inom just träning och hittade då 3D-träning. Detta utbildade jag mig i några olika steg där jag började med mammaträning och kände att jag ville fortsätta utbilda mig.

I början av 2017 så vidareutbildade jag mig med just fasciamassage/bindvävsmassage. Jag tycker att detta är ett väldigt bra komplement till 3D-träningen då bindväven jobbar i alla plan, likt filosofin från 3D-träningen.

I mitten av 2020 så ville jag ta denna massagen till nästa nivå, vilket ledde till att jag hittade en maskin som ger en djupvågsbehandling av fascian och detta är något jag verkligen brinner för!